Vogue: Hearst Nederland lanceert HearstLab speciaal voor beginnende ondernemers

Ben je net begonnen met je startup en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan wil je dit even lezen.Ben of ken jij een beginnende ondernemer die wel een duwtje in haar rug kan gebruiken? Dan willen we je graag kennis laten maken metHearstLab, een nieuw platform van Hearst Nederland – het mediabedrijf waar Vogue Nederland onderdeel van uitmaakt – dat speciaal in het leven is geroepen voor door vrouwen geleide startups.

Hearst Nederland introduceert HearstLab

HearstLab is de plek waar jonge startups, geleid door vrouwen, op het gebied van media, business innovatie en technologie hun heil kunnen vinden. Onder leiding van Marscha Krouwel, Publishing Group Director Women’s Brands van Hearst Nederland, gaat een team van scouts op zoek naar jonge bedrijven die ‘probleemoplossende producten aanbieden of een lucratieve kans in de markt zien’, aldus het persbericht van Hearst. Vervolgens zal HearstLab investeren in deze startups waarbij ze een jaar lang gebruik mogen maken van de kennis, faciliteiten en het netwerk van Hearst Nederland.

Eerste startups

Jonge bedrijven We Are Eves en HelloMaaS mogen zich de eerste startups noemen die zich hebben aangesloten bij HearstLab. We Are Eves is een sociaal netwerk op het gebied van beauty, waar vrouwen hun favoriete producten delen en ervaringen uitwisselen, terwijl HelloMaaS gespecialiseerd is in het koppelen van bedrijven aan freelance marketeers waar nieuwe samenwerkingen en projecten uit voortkomen. Twee totaal verschillende organisaties, maar beide passend bij de filosofie van Hearst.

‘Closing the Gap’

HearstLab debuteerde in Amerika in 2016 als een initiatief van Eve Burton, SVP van Hearst en Chief Legal Officer, en Lincoln Millstein, onder andere Special Assistent van de CEO. Het initiatief investeert in vrouwelijke oprichters en vrouwen werkzaam bij Hearst. In de Verenigde Staten ging tussen 2010 en 2018 slechts 2,2 procent van het investeerdersgeld naar vrouwelijke startups. In Nederland was dit in diezelfde periode 1,6 procent. HearstLab besteedt aandacht aan die financieringskloof en ondersteunt nieuwe vormen van innovatie die naadloos aansluiten bij bedrijven van Hearst wereldwijd.

Source: https://www.vogue.nl/cultuur/cultuur-nieuws/a28911547/hearst-nederland-hearstlab-startups/


  Bedankt!

  We nemen contact op binnen 1 werkdag.
  Wil je direct een afspraak maken?

  Plan je afspraak

  Aangemeld!

  Dank voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!
  Elke twee weken vind je marketing hacks, nieuws en meer in je mailbox.

  Maak een profiel
  Leer van de beste CMO’s!

  Luister naar onze HelloMasters podcast