member@hellomaas.com  

Video: Bouw aan naamsbekendheid met een PR specialist

Ieder bedrijf zit vol met passie en verhalen. Hoe bereik je jouw klant van morgen? Naamsbekendheid met PR is cruciaal, in welke markt je ook zit. Voor early stage start up of MKB bedrijf dat al 10 jaar opereert. PR bouwt aan de geloofwaardigheid van je bedrijf. Het vergroot je bereik. En PR versnelt sales.

In deze blog

  • Wat is PR?
  • Voordelen van PR
  • Soorten PR
  • Dit bedrijf is sterk in PR

Wat is PR?

PR staat voor public relations ook wel publieke/ openbare communicaties. Simpel gezegd: met PR zegt iemand anders dat je goed bent, met marketing zeg je zelf dat je goed bent. De magie van overtuiging. 

PR omvat het sturen van persberichten, media publicaties, een Interview of TV, tijdschrift, krant of vakblad, of op het podium tijdens een beurs presenteren of pitchen tijdens een event. Het doel van PR is dat journalisten oppikken wat jij te melden hebt. De sleutel is connecties en een sterk en vernieuwend verhaal.

De PR wereld was maar liefst $63 miljard waard in 2018. Per dag lezen 6 miljoen Nederlanders nieuws artikelen online. De nummer 1 methode van journalisten om verhalen te produceren is door pers berichten

Ontmoet Raymond, onze PR specialist die voor HelloMaaS 15+ media publicaties en een scala aan event presentaties heeft geregeld. Hoe? Hij legt het fijntjes uit in de video.

Voordelen van PR

  • Als andere over jou praten, beïnvloedt het jouw publiek beter dan advertenties. De reden: het is geloofwaardiger. Bij HelloMaaS hebben we veel naamsbekendheid met PR gehad. Met nieuwe klanten als resultaat!
  • PR bouwt aan merkbewustzijn en creëert een positief imago van je business. Natuurlijk alleen als je ook echt positieve dingen realiseert. Of is any press good press? De miljarden vraag.
  • Earned media heeft geen houdbaarheidsdatum. Jouw publicatie in de media zorgt voor hoge ranking in Google zoekresultaten. En blijft jarenlang boven water drijven.

De twee soorten PR verhalen

PR specialisten zijn de beste verhalenvertellers. Voor je een PR bureau inschakelt, bedenk dit: Wat is ons verhaal? Journalisten willen nieuwe dingen horen. Bekijk het vanuit hun oogpunt. Wat is er nieuw? Is het verrassend en bijzonder?

Er zijn twee soorten nieuws:

  1. Bedenk een verhaal. Launch je een nieuw product, of promoot je je service? Welk probleem los je op? Welk onderzoek (intern of extern) sluit hier naadloos op aan? HelloMaaS PR expert Raymond legt dit uit met een recente PR campagne als voorbeeld. Samen met een leasemaatschappij onderzocht hij de veranderende reisbehoeftes van professionals door corona. Spoiler: meer mensen gebruiken de fiets. Gek genoeg bieden weinig werkgevers deze optie. Een mooie instap voor discussie waar media op kunnen meevaren. 
  2. Volg het verhaal. De tijd is rijp. Jullie verhaal past precies bij een huidige trend. Hier maakte wij als HelloMaaS gebruik van. HelloMaaS is opgericht en geleid door Louise Doorn. Vrouwelijke startup founders die geld ophalen zijn zeldzaam. Uit onderzoek van Techleap bleek dat 1,6% van gefinancierde Nederlandse startups worden geleid door vrouwen. Perfecte actualiteit waar wij op in speelde. Resultaat: een paginagroot artikel in het AD. Lees het artikel hier: Start-ups van vrouwen halen zelden geld op, maar Louise lukte het wel.

Naamsbekendheid met PR: Hoe wij in 20+ media publicaties terecht kwamen 

Een van onze belangrijkste marketing tactieken in onze start periode was Public Relations. Met hulp van Raymond  zijn we als HelloMaaS bij Quote, het AD, JAN, Emerce, Sprout, Vogue en BNR nieuwsradio belandt. Dit kregen voor elkaar met een onderscheidend verhaal, pakkende persberichten en de goede connecties en strakke pitch van Raymond. Helemaal fijn is dat Raymond en andere HelloMaaS PR specialisten performance based werken. Kijk hier hoe dat werkt.

Klanten over het HelloMaaS PR pakket:

“Collider Accelerator werkt met startups, maar is ook een startup. Wij moeten evengoed funding ophalen en onze awareness vergroten in de investeringsgemeenschap. Tegelijkertijd willen we ervoor zorgen dat early-stage startups in de marketingsector leren over Collider zodat we aan een kwaliteit pipeline bouwen. We werken met een beperkt budget en een klein team, dus het inhuren van een PR-bureau is te duur en kost te veel tijd. Het HelloMaaS PR-pakket bleek perfect te passen. Ik wist van tevoren wat ik kon verwachten met een duidelijke scope en prijsberekening, plus geleverd door een PR-specialist die weet wat startups nodig hebben en van te voren is doorgelicht door het deskundige HelloMaaS team.”

ELLEN BARK-LINDHOUT

ELLEN BARK-LINDHOUT

Co-founder – Managing Director- Collider NL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *