Louise Doorn in het AD “Start-ups van vrouwen halen zelden geld op, maar Louise lukte het wel”

Zo’n 70.000 technologie-ondernemers ontmoeten elkaar de komende dagen bij de WebSummit in Lissabon. Tegelijkertijd ontvangt de Nederlandse ambassade in die Portugese stadThe Next Women, een fonds dat vrouwelijke ondernemers over de hele wereld ondersteunt. Belangrijk, vindt Louise Doorn. Zij haalde eerder geld op via het netwerk van The Next Women voor haar bedrijf HelloMaas, een ‘platform voor flexibele marketingkennis en -kunde’.

Door: Marlies van Leeuwen van het Algemeen Dagblad (AD)
Gepubliceerd: 06-11-19

,,Start-ups zijn bijna allemaal technologiebedrijven en in tech komt steeds meer artificiële intelligentie kijken. Als je die algoritmes laat bouwen door een homogene groep witte mannen, dan komen er veel vooroordelen in. Dat bedoel ik niet vijandelijk, maar iedereen heeft bewust en onbewust vooroordelen. Als je een diverse groep mannen en vrouwen, wit en zwart, technologie laat bouwen, heeft dat uiteindelijk een grotere impact op de maatschappij’’, zegt Doorn.

Vooralsnog zijn de verhoudingen scheef: slechts 1,6 procent van de gefinancierde Nederlandse start-ups wordt geleid door vrouwen. In slechts 6,8 procent van de investeringen gaat het kapitaal naar een gemengd team – de rest van het geld gaat naar mannelijke ondernemers.

Om daar verandering in te brengen, worden steeds meer initiatieven in het leven geroepen om vrouwelijke ondernemers te steunen. Zo werd vorige week het Borski Fonds gelanceerd in aanwezigheid van koningin Máxima, dat vrouwelijke ondernemers een kans wil geven die vanwege vooroordelen bij durfinvesteerders buiten de boot vallen.

Lees verder…


  Bedankt!

  We nemen contact op binnen 1 werkdag.
  Wil je direct een afspraak maken?

  Plan je afspraak

  Aangemeld!

  Dank voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!
  Elke twee weken vind je marketing hacks, nieuws en meer in je mailbox.

  Maak een profiel
  Leer van de beste CMO’s!

  Luister naar onze HelloMasters podcast