Marketing bij AFAS software: Obama, sterke sales methodes en de gesneuvelde podcast door Directeur Marketing & Communicatie Martijn Delahaye.

HelloMasters is de marketing podcast van HelloMaaS, het Marketing as a Service platform. In onze podcast praten we met ‘movers en shakers’ uit de Nederlandse marketingwereld. Iedere keer een deep dive bij andere bedrijven over marketing, innovatie en teams. Tune into HelloMasters via Apple Podcasts en Spotify

Als ik zeg: Barack Obama, AZ, BANT en een bedrijfs-humor-podcast. Waar denk je aan? AFAS Software! 

Bedrijven kennen veel marketing successen maar ook missers. Directeur Marketing & Communicatie Martijn Delahaye vertelt open en eerlijk in deze HelloMasters podcast. 

AFAS Software

AFAS is een Nederlands familie software bedrijf. Van CRM tot payroll systemen. AFAS inspireert beter ondernemen. Ze dienen 12.000 organisaties. Maandelijks regelt AFAS de salarisstrookjes voor 2,7 miljoen mensen. AFAS is een bekend sponsor van AFAS live en de voetbalclub AZ. 

Ook in AFAS een award winning bedrijf.  In 2021 uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland. Bij de Dutch marketing awards wonnen ze de de Internal Branding Company of the Year category. 

Wie is de Directeur Marketing & Communicatie bij AFAS?

Ontmoet Martijn Delahaye. Hij werkt al 15 jaar bij AFAS in verschillende rollen. Ooit begon hij als consultant. Een goede stap naar zijn rol als directeur. Want zoals hij zelf zeg: “Het draait allemaal om het product, dat moet gewoon steengoed zijn. En blije klanten die er mee werken” 

Als buitenstaanders zien we AFAS als groot sponsor, maar achter de schermen gebeurt veel meer. Van content marketing, A/B testen tot SEO en zelfs een podcast productie. Die podcast was niet helemaal een succesnummer. Openhartig vertelt Martijn wat er precies mis ging. 

Merkbaar en meetbaar is de tagline van het AFAS marketing team. Een TV commercial moet natuurlijk wel de funnel vullen met meetbare MQL’s.

Martijn leidt een team met 25 FTE – 10 in marketing en 15 in een commerciële team. Ze leveren kant-en-klare afspraken in de agenda van sales. Met een conversie van 35%! Martijn legt ons de hele strategische set-up uit. 

In deze HelloMasters podcast

Martijn vertelt in deze podcast over:

 • de leadgeneratie strategie achter een ludiek event met bijv. Obama
 • waarom hij een sales framework toepast in zijn marketingteam
 • succesvolle en gesneuvelde marketing experimenten 
 • inspirerende boeken


  Bedankt!

  We nemen contact op binnen 1 werkdag.
  Wil je direct een afspraak maken?

  Plan je afspraak

  Aangemeld!

  Dank voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!
  Elke twee weken vind je marketing hacks, nieuws en meer in je mailbox.

  Maak een profiel
  Leer van de beste CMO’s!

  Luister naar onze HelloMasters podcast