HelloMasters at Home Episode 05 – Ellen Croes van Allen & Overy over marketing voor advocaten.

Marketing in de advocatuur: twintig jaar geleden nog verboden, vandaag op Tiktok en inspiratie uit Silicon Valley. 

De advocatuur lijkt een bastion waar innovatie en marketing een ondergeschikte rol spelen. In de praktijk zien wij veel verandering en mooie kansen voor advocatenkantoren om meer met marketing te doen. Tijd dus voor een strategisch gesprek over marketing voor advocaten.

HelloMaaS CEO, Louise Doorn, spreekt openhartig met Ellen Croes, Head of Strategy/a.i., Head of Business Development & Marketing bij Allen & Overy Nederland. Allen & Overy is wereldwijd een van de meest toonaangevende advocatenkantoren en opereert in 31 landen. 

Het gesprek biedt inzichten in hoe (marketing) innovaties de dagelijkse werkzaamheden bij een groot advocatenkantoor beïnvloeden. Hoe innovaties zoals freelance platformen en marktplaatsen, waar je direct juridische documentatie kan downloaden, het team bij Allen & Overy dwingt hun kennis en kunde, meer dan ooit, als Unique Selling Points te positioneren. 

In Ellen’s team werkt marketing en business development nauw samen. Enerzijds voor praktische zaken als eventorganisatie en webinars. Nu ook steeds meer om online zichtbaarheid van medewerkers en hun “thought leadership” te vergroten. Leuke inside: hun insposessies zijn inclusief experts die vertellen over zaken als de combinatie van geluid en branding. 

De toekomst van marketing voor advocaten?

Hoe zal de toekomst eruit komen te zien voor advocatuur marketing? Gaat deze sector mee met de social media en branding trends van de laatste jaren? Of zal de traditionele gang van zaken zich toch verder voortzetten?

Zal Allen & Overy ook op Tiktok aanwezig zijn, zoals een Nederlandse advocaat bij een boutique kantoor met maar liefst 60k followers?
Het antwoord op deze en vele andere vragen zul je terughoren in het gesprek tussen Louise en Ellen.

Luister nu naar een nieuwe HelloMasters. Een Nederlandse podcast over marketing die je altijd kunt beluisteren op iTunes en Spotify!


  Bedankt!

  We nemen contact op binnen 1 werkdag.
  Wil je direct een afspraak maken?

  Plan je afspraak

  Aangemeld!

  Dank voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!
  Elke twee weken vind je marketing hacks, nieuws en meer in je mailbox.

  Maak een profiel
  Leer van de beste CMO’s!

  Luister naar onze HelloMasters podcast