Contact  

Hello Freelancers, boost je sales! Tips voor een sterker profiel en het winnen van pitches

Verlies geen grip op acquisitie


Freelancers houden niet van acquisitie. Afgelopen tijd sprak ik meer dan 50 freelancers uit onze community. De meesten gaven aan hiervoor geen systematische aanpak te hebben en dit lastig te vinden.

Zo wordt het persoonlijke netwerk het meeste ingezet. Projecten bij klanten krijgen bijvoorbeeld een vervolg, een vriend of collega-freelancer weet nog wel een andere klus voor je of via LinkedIn komt er iets op je pad. Zoals je zelf ook weet is dit geen duurzame aanpak. Je blijft in dezelfde vijver vissen. Bovendien verlies je je grip. Op type klant en op het type project. Zo groeit je freelance carrière niet. Althans, misschien niet zoals je voor ogen had. 

Wees geen speelbal van de vrije markt, daarvoor ben je niet gaan freelancen. Toch?  

Waarom ben je freelancer?

Bij klanten vragen freelance marketeers ongegeneerd naar het bestaansrecht van een merk: “wat is je why?”, “wat is je missie?”. Prima, maar waarom doe jíj eigenlijk wat je doet? 

 1. Is het kennis inzetten om andere te helpen? 
 2. Meer geld verdienen of meer variatie in je werk? 
 3. Of speelt baas zijn over eigen tijd een grote rol? 

Wat de reden ook is, bij HelloMaaS vinden we het belangrijk wáárom je freelancet. Het zegt namelijk iets over je als persoon. We leren je graag beter kennen. Het vertelt iets over je achtergrond, je ambities en wat goed bij je past. Of wat juist helemaal niet past. Dat kan natuurlijk ook. 

Dit is allemaal belangrijke informatie, omdat het uiteindelijk allemaal draait om het vinden van de beste match. De match tussen jou, de opdrachtgever en het project. We zoeken niet alleen de juiste klant voor je, maar ook het werk dat het beste bij je past. Maar hoe doen we dat eigenlijk?

Bescheidenheid siert niet

Je profiel is je eerste pitch. Geen standaard CV of Linkedin profiel, maar een plaatst waar je kan beschrijven wie je bent en waar je goed in bent. Hoe vollediger je profiel, de beter ons matching systeem werkt. Pak de aandacht en wees niet bescheiden:

 • Goede profielfoto? Check. 
 • In welke 3 dingen ben je ijzersterk? Jouw USP’s.
 • Deel je succesverhalen! Waar ben je trots op?
 • Wat zegt nog meer over jou? Welke merken vind je top, welke onderwerpen interesseren je, wat is je persoonlijkheidstype?
 • Tools en vaardigheden, no shit. Maar welke skills zijn nog meer noemenswaardig? Denk aan: presenteren, andere talen, sterk organisatorisch, etc. 
 • Branche ervaring blijft belangrijk. Sommige klanten werken het liefst met marketeers die de branche kennen van binnenuit. Anderen willen juist liever een frisse blik van buiten.   

Let’s get personal

Je profiel staat bovenaan via onze smart search , dus de hoogste tijd om even te bellen. Een platform én persoonlijk? Je hoort het goed. High tech – high touch.

Maar hoe komen we bij jou terecht? Door de combinatie van onze slimme A.I. en een persoonlijke gesprek. 

Wees niet de 100ste comment onder een Linkedin-oproep. Concurreer niet met honderden freelancers van overal ter wereld, maar met een kleine poule van twee of drie specialisten. Wij regelen jouw nieuwe klanten en zo groei je makkelijker en sneller jouw freelance carrière! 

Zullen we dit gewoon niet meer doen?

Pitch, match, sign


Je hebt het gemerkt. Ook alle klanten werken vanuit huis. Daarom is goed geïnformeerd worden vooraf belangrijk. Daar helpen we bij. We nemen je mee door de briefing en de scope. We bespreken het type opdracht, de klant en of het bij je aansluit. Als alle lichten op groen staan kunnen we verder: jouw pitch naar de klant. Een goede klik is belangrijk, maar hoe weet de klant of jij de juiste expert bent om aan te haken voor het project? We helpen je verder. 

Een korte pitch dus over jezelf, met daarin natuurlijk je vers getunede profiel (!) en jouw blik op de scope. Dat is wat er nodig is om een klant ervan te overtuigen dat je degene bent die ze nodig hebben. Maar, eerlijk is eerlijk, een match moet van twee kanten komen. Ruimte voor kritische vragen is er altijd. Bedenk vooraf je scherpe vragen.


3x meer omzet

Via HelloMaaS kun je op drie manieren omzet halen:

 1. Reageer op een nieuw project 
 2. Verkoop een Marketing Pakket
 3. Doe mee in een Flex Team. 

Post a project is de meest conventionele manier. Je werkt  op een project op uurbasis.

Via onze Marketing Pakketten is dat net even anders. Hierbij werk je namelijk aan een project, maar voor een vaste prijs. Met duidelijke scope en output kan je meteen aan de slag. Check onze pakketten op de website en kijk welke het beste bij je aansluiten!

Als derde optie hebben we Flex Teams. Een Flex Team is een team dat opgebouwd is uit specialisten, een flexibele laag, om een marketing afdeling of team van een klant. Een Flex Team is een klankbord voor én een kort lijntje met de klant. Je bent sparringpartner, geeft advies en staat direct paraat om ingezet te worden als het nodig is. 

Refer and earn! 

Wil je helemaal niet werken op een project, maar wel omzet generen? Dat kan ook. Via ons Referral Programma bieden we de mogelijkheid om klanten door te verwijzen en te kapitaliseren op de omzet!

Ken je een organisatie die flexibele marketingkracht nodig heeft? Of heb je zelf geen tijd om het project op te pakken? Of niet de juiste expertise? Laat het me weten, dan leg ik je graag de mogelijkheden uit. 

Ik leer je graag beter kennen, bel of mail me anytime,

Laurens
Community Lead HelloMaaS 

laurens@hellomaas.com