Leer de in’s en out’s van goede doelen marketing met Hartstichting CMO David Verschoor

HelloMasters is de marketing podcast van HelloMaaS, het Marketing as a Service platform. In onze podcast praten we met ‘movers en shakers’ uit de Nederlandse marketingwereld. Leer over marketing, innovatie en teams bij bekende merken. Tune into HelloMasters via Apple Podcasts en Spotify

De Hartstichting heeft een naamsbekendheid van 99%. Marketing leiden lijkt dan een makkie. Of toch niet? Deze week in HelloMasters vertelt CMO David Verschoor over hun marketingstrategie en tactieken. 

De Hartstichting: 99% naamsbekendheid

De hartstichting is opgericht in 1964. Het doel? Hart-en-vaat ziekten bestrijden en eerder opsporen. Een zeer bekend en belangrijk goed doel. Zijn brand awareness campagnes dan nog nodig? 

Bij de hartstichting werken 150 professionals, 75 daarvan werken in marketing. Een organisatie vol specialisten die impact gedreven zijn! Marketing zit in hart en nieren.

Wie is de CMO van de Hartstichting?

David Verschoor is sinds 2013 CMO bij de Hartstichting. Na meer dan 15 jaar in de telecom en online wereld maakte hij de overstap naar de NGO. Veel marketeers zijn purpose gedreven, maar de overstap hoor je niet vaak. Zijn motivatie leer je in deze aflevering. 

Een impact gedreven organisatie, hoe werkt dat dan in de praktijk? Jaren geleden was het traditioneel fondsenwerven. David heeft het radicaal omgegooid. Nu focussen ze vooral op pull marketing, positieve benaderingen en full-funnel partnerships. 

Komt het hart in het nieuws? Dan ziet de hartstichting direct verkeer. Denk aan de Deense voetballer die een hartstilstand kreeg. Een grote toename op de website aan geïnteresseerde. 

In deze HelloMasters podcast

David vertelt over:

 • de radicale verandering in marketingstrategie 
 • de voor en nadelen van impact gedreven vs. omzet gedreven marketing
 • het ingewikkelde stakeholder landschap en alles wat daar bij komt kijken
 • tips & tricks voor marketeers die de overstap willen maken naar NGO’s!


  Bedankt!

  We nemen contact op binnen 1 werkdag.
  Wil je direct een afspraak maken?

  Plan je afspraak

  Aangemeld!

  Dank voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!
  Elke twee weken vind je marketing hacks, nieuws en meer in je mailbox.

  Maak een profiel
  Leer van de beste CMO’s!

  Luister naar onze HelloMasters podcast