Blokker: bijna failliet naar een leading E-commerce – Martin van Velzen Director Marketing & E-commerce vertelt

HelloMasters is de marketing podcast van HelloMaaS, het Marketing as a Service platform. In onze podcast praten we met ‘movers en shakers’ uit de Nederlandse marketingwereld. Iedere keer een deep dive bij andere bedrijven over marketing, innovatie en teams. Tune into HelloMasters via Apple Podcasts en Spotify

De afgelopen jaren is Blokker veel in het nieuws geweest: bijna failliet, beursgang, vernieuwing in MT, en 4 marketing directeuren in 6 jaar. Hoe loopt de marketing bij de retailgigant? Martin van Velzen, Blokker’s Director Marketing en E-commerce vertelt meer in de HelloMasters podcast.

Blokker: Huishoudelijke artikelen

Wist je dat Blokker meer dan 125 jaar bestaat? Wow! Het begon ooit als ijzer en houtwinkel in Hoorn. 

Blokker heeft meer dan 400 winkels in Nederland. Vooral de  laatste jaren is er veel veranderd. Kijk alleen al naar het MT van de afgelopen 6 jaar: 36 verschillende directieleden en waarvan vier marketing directeuren. 

Ook op marketinggebied is er veel veranderd. In 2016, Sex in the Blokker, oops City, met Sarah Jessica Parker in commercials. Nu ligt de focus op een hybride kanaalstrategie en vooral een agile marketing werkwijze.

Wie is Martin van Velzen?

Martin is de Director Marketing en E-commerce bij Blokker. Als echte retail marketeer met ervaring aan bureau en brand kant oa.bij  Amsterdam RAI, AS Watson en Action. 

Sinds zomer 2020 is Martin werkzaam bij Blokker. Een uitdagende rol, door natuurlijk Covid19 sloten in maart 2021 alle 400+ Blokker filialen. 5.000 Blokker-medewerkers zaten thuis. Maar postbezorgers waren overbelast. Wat doet Blokker? Zelf bezorgen! In een paar weken was Blokker express gelanceerd. Sterk staaltje agile werken! 

Naast flits bezorging is Blokker’s e-commerce aanbod ook hard gegroeid. Niet alleen met third party seller ook bol.com is een belangrijke partner. Concurrent of juist strategische partner?  Martin vertelt alles over Blokker’s marketing en e-commerce reis in de podcast.

In deze HelloMasters podcast

 • Van bijna failliet naar beursgang – Hoe gaat dat? 
 • Blokker-CEO Jeanine Holscher wilt een startup cultuur. Hoe pakken ze dat aan?
 • Welke rol speelt 3rd party data bij Blokker?
 • Welke marketingkanalen werken goed voor Blokker?


  Bedankt!

  We nemen contact op binnen 1 werkdag.
  Wil je direct een afspraak maken?

  Plan je afspraak

  Aangemeld!

  Dank voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!
  Elke twee weken vind je marketing hacks, nieuws en meer in je mailbox.

  Maak een profiel
  Leer van de beste CMO’s!

  Luister naar onze HelloMasters podcast