Three minute video on HelloMaaS by founder Louise

At the peak of Covid19 in the Netherlands, Louise got invited for a video interview by PERSPECTIVE – Inspiration & Insights by Makerstreet en Result Recruitment Group.

In 10 minutes she presents the HelloMaaS value proposition, how we differ and augment marketing agencies and recruiters and what are the benefits for freelancers.

Thank you Arno Peperkoorn of Result Recruitment Group for this opportunity!

Louise Doorn in Jan Magazine

Hierbij een interview gepubliceerd in Jan Magazine met Louise Doorn met veel tip en tricks om je dromen te volgen.

Powervrouw Louise Doorn in FONK Magazine

HelloMaaS founder in FONK magazine, powering creative people since 2009.

Quote: HelloMaaS in de top 25 veelbelovende startups van Nederland

HelloMaas in de top 25 veelbelovende startups van Nederland volgens Quote

Louise Doorn in De Ondernemer “Over de jungle van marketingmogelijkheden”

In deze aflevering van Werkverkeer stapt marketinggoeroe Louise Doorn in de auto. Zij is de founder en ceo van HelloMaaS, een platform waar je ‘on demand’ marketingdiensten kunt afnemen. In gesprek met presentator Roland Tameling geeft zij tips en adviezen voor zzp’ers en ondernemers in het mkb.

In de videoserie Werkverkeer geven we vooral toonaangevende ondernemers en andere experts een lift naar zijn of haar volgende afspraak. In het geval van Louise Doorn is dat naar een podcaststudio in Amsterdam. In die podcast gaat ze in gesprek met marketingdirecteuren en ondernemers over het snel veranderen marketinglandschap.

Klant als vertrekpunt

In de Alfa Romeo Stelvio kijken en luisteren we mee naar een boeiend gesprek over marketing in de breedste zin des woords, een vaak even ongrijpbaar als belangrijk onderdeel van het ondernemerschap. Het vertrekpunt voor marketing is altijd de klant, stelt Doorn duidelijk. ,,Wat zijn de behoeftes, hoe denkt de klant over jouw merk en wat doen de concurrenten. Nadat je een goed beeld hebt van de wensen van de klant en van de markt, kun je kijken welke kanalen het beste werken. Je stuit dan vaak op een jungle van marketingmogelijkheden.”

,,Er zijn wel 7000 tools en meer dan 50 marketingkanalen die bovendien continu veranderen. Als je denkt dat je wel weet hoe het werkt en je doet er een jaar niks mee, dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen”.

Louise Doorn in het AD “Start-ups van vrouwen halen zelden geld op, maar Louise lukte het wel”

Zo’n 70.000 technologie-ondernemers ontmoeten elkaar de komende dagen bij de WebSummit in Lissabon. Tegelijkertijd ontvangt de Nederlandse ambassade in die Portugese stadThe Next Women, een fonds dat vrouwelijke ondernemers over de hele wereld ondersteunt. Belangrijk, vindt Louise Doorn. Zij haalde eerder geld op via het netwerk van The Next Women voor haar bedrijf HelloMaas, een ‘platform voor flexibele marketingkennis en -kunde’.

Door: Marlies van Leeuwen van het Algemeen Dagblad (AD)
Gepubliceerd: 06-11-19

,,Start-ups zijn bijna allemaal technologiebedrijven en in tech komt steeds meer artificiële intelligentie kijken. Als je die algoritmes laat bouwen door een homogene groep witte mannen, dan komen er veel vooroordelen in. Dat bedoel ik niet vijandelijk, maar iedereen heeft bewust en onbewust vooroordelen. Als je een diverse groep mannen en vrouwen, wit en zwart, technologie laat bouwen, heeft dat uiteindelijk een grotere impact op de maatschappij’’, zegt Doorn.

Vooralsnog zijn de verhoudingen scheef: slechts 1,6 procent van de gefinancierde Nederlandse start-ups wordt geleid door vrouwen. In slechts 6,8 procent van de investeringen gaat het kapitaal naar een gemengd team – de rest van het geld gaat naar mannelijke ondernemers.

Om daar verandering in te brengen, worden steeds meer initiatieven in het leven geroepen om vrouwelijke ondernemers te steunen. Zo werd vorige week het Borski Fonds gelanceerd in aanwezigheid van koningin Máxima, dat vrouwelijke ondernemers een kans wil geven die vanwege vooroordelen bij durfinvesteerders buiten de boot vallen.

Lees verder…

HelloMaaS – Louise Doorn in Flexmarkt, a top tier HR Magazine in the Netherlands.

We’re in Flexmarkt! Our founder Louise Doorn talks Upwork, Freelancer.nl and why these platforms don’t work for savvy marketing teams.

Flexmarkt Interview 01
Flexmarkt Interview

Flexmarkt.nl is an accessible platform where the editors provide the flexible entrepreneur with inspiring and above all reliable professional information on related topics in the field of flexible workers, entrepreneurship, payroll, and the temporary employment sector.

Flexmarkt magazine is a professional magazine with news, background, and opinion, created to help you further.

Emerce: HelloMaaS overschrijdt grens van 1 miljoen euro aan pre-seed investering

Amsterdam, 19 september – HelloMaaS, dat eerder dit jaar in Nederland is gelanceerd, heeft meer dan 1 miljoen aan pre-seed investering opgehaald. HelloMaaS is het SaaS platform voor flexibele marketingteams en is de eerste deelnemer in HearstLab, de incubator van Hearst Nederland. HearstLab investeert 250.000 euro in HelloMaaS, biedt kantoorruimte en opent haar netwerk van medewerkers en partners bij Hearst Nederland en in New York.

Louise Doorn hoort met HelloMaaS bij een selecte groep van 1,6% van Nederlandse female founders. In deze groep is zij een van de weinigen die meer dan 1 miljoen aan pre-seed investering heeft opgehaald. Een groot deel van de investeerders in HelloMaaS zijn vrouwen. Alle investeerders zijn gemotiveerd door het onderzoek dat investeringen in door vrouwen geleide startups tot 2,5 keer beter rendement opleveren, zoals in 2018 door Boston Consulting Group is vastgesteld.

HearstLab

De startups die deelnemen aan HearstLab zijn actief op het gebied van media, business innovatie en technologie en worden allen geleid door vrouwen. De afgelopen drie jaar zijn meer dan 2.200 startups door HearstLab geëvalueerd, in een select aantal van 23 startups is geïnvesteerd.

In Nederland is het programma in september met twee startups gestart, waarbij HelloMaaS de eerste is. Louise Doorn: “HearstLab is in de Verenigde Staten een bijzonder succesvol startup programma. Het netwerk en de toewijding van de Hearst medewerkers en HearstLab leiden tot een uitstekend rendement van de startups waar tot nu toe is geïnvesteerd. Voor HelloMaaS, dat zowel in Nederland als in de VS opereert, is dit een bijzonder aantrekkelijk netwerk.”

Over HelloMaaS

Louise Doorn is oprichter van HelloMaaS, een Nederlands-Amerikaanse marketing tech startup met vestigingen in Amsterdam en New York. MaaS staat voor Marketing as a Service. Het platform ontsluit marketingkennis en executiekracht van top Nederlandse marketing freelancers op transparante wijze. Het HelloMaaS SaaS platform biedt team performance en marketing planning tools zodat bedrijven minder tijd voor proces en team matching nodig hebben en meer budget en tijd voor creativiteit overhouden. Dit alles tegen een lagere fee dan traditionele alternatieven. Voor bedrijven met een beperkt marketingbudget biedt HelloMaaS voor een vaste prijs marketingdiensten in pakketvorm.

HelloMaaS laat zich adviseren door internationale topmarketeers en ondernemers als Charlene Li (CEO and Principal Analyst at Altimeter Group en auteur van de New York Times bestseller “Groundswell”), Jeroen de Bakker (Directeur Product & Growth radio bij Talpa Network) en Jeremy Brook (CMO Deliveroo, Australia).

Source: https://www.emerce.nl/wire/hellomaas-overschrijdt-grens-1-miljoen-euro-preseed-investering

Vogue: Hearst Nederland lanceert HearstLab speciaal voor beginnende ondernemers

Ben je net begonnen met je startup en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan wil je dit even lezen.Ben of ken jij een beginnende ondernemer die wel een duwtje in haar rug kan gebruiken? Dan willen we je graag kennis laten maken metHearstLab, een nieuw platform van Hearst Nederland – het mediabedrijf waar Vogue Nederland onderdeel van uitmaakt – dat speciaal in het leven is geroepen voor door vrouwen geleide startups.

Hearst Nederland introduceert HearstLab

HearstLab is de plek waar jonge startups, geleid door vrouwen, op het gebied van media, business innovatie en technologie hun heil kunnen vinden. Onder leiding van Marscha Krouwel, Publishing Group Director Women’s Brands van Hearst Nederland, gaat een team van scouts op zoek naar jonge bedrijven die ‘probleemoplossende producten aanbieden of een lucratieve kans in de markt zien’, aldus het persbericht van Hearst. Vervolgens zal HearstLab investeren in deze startups waarbij ze een jaar lang gebruik mogen maken van de kennis, faciliteiten en het netwerk van Hearst Nederland.

Eerste startups

Jonge bedrijven We Are Eves en HelloMaaS mogen zich de eerste startups noemen die zich hebben aangesloten bij HearstLab. We Are Eves is een sociaal netwerk op het gebied van beauty, waar vrouwen hun favoriete producten delen en ervaringen uitwisselen, terwijl HelloMaaS gespecialiseerd is in het koppelen van bedrijven aan freelance marketeers waar nieuwe samenwerkingen en projecten uit voortkomen. Twee totaal verschillende organisaties, maar beide passend bij de filosofie van Hearst.

‘Closing the Gap’

HearstLab debuteerde in Amerika in 2016 als een initiatief van Eve Burton, SVP van Hearst en Chief Legal Officer, en Lincoln Millstein, onder andere Special Assistent van de CEO. Het initiatief investeert in vrouwelijke oprichters en vrouwen werkzaam bij Hearst. In de Verenigde Staten ging tussen 2010 en 2018 slechts 2,2 procent van het investeerdersgeld naar vrouwelijke startups. In Nederland was dit in diezelfde periode 1,6 procent. HearstLab besteedt aandacht aan die financieringskloof en ondersteunt nieuwe vormen van innovatie die naadloos aansluiten bij bedrijven van Hearst wereldwijd.

Source: https://www.vogue.nl/cultuur/cultuur-nieuws/a28911547/hearst-nederland-hearstlab-startups/


  Bedankt!

  We nemen contact op binnen 1 werkdag.
  Wil je direct een afspraak maken?

  Plan je afspraak

  Aangemeld!

  Dank voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!
  Elke twee weken vind je marketing hacks, nieuws en meer in je mailbox.

  Maak een profiel
  Leer van de beste CMO’s!

  Luister naar onze HelloMasters podcast