Contact  

Wat de #$*% is een Playbook? En waarom heb je het nodig?

Zit je al op Clubhouse? Of ben je nog TikTok aan het ontdekken? En hoe zit het met je wekelijkse nieuwsbrief?

Alle ondernemers en marketeers worden ermee geconfronteerd: marketing verandert in sneltreinvaart. Meer dan 50+ kanalen, 500+ growth hacks en 8000+ marketing tools. En de trein dendert door. Waar kies je voor en waarvoor juist niet? Hoe houd je focus? 

In alle eerlijkheid: het is ook niet te doen. Zelfs van de meest ervaren marketeers mag je niet verwachten dat ze alles weten. En zeggen ze van wel? Tegen de tijd dat je dit stuk leest zijn alweer drie dingen veranderd. 

We leven in een tijd van complete marketing transformatie 

Smartphones, slacken, appen, video, audio, A.I.. Het gaat maar door. En daar bovenop natuurlijk thuiswerken. Zet maar een streep door je marketing planning en gooi dat playbook maar in de prullenbak. Ook dit jaar wordt anders.

Voordat ik HelloMaaS oprichtte, hielp ik global brands, MKB directeuren en startup founders met hun marketing playbooks en strategie. Ongeacht de grootte van het bedrijf, het viel me op dat ze altijd tegen dezelfde problemen oplopen: 

❌ Geen concrete marketingstrategie

❌ Geen idee welke kanalen bij hun doelstellingen passen

❌ Het wiel opnieuw uitvinden door zelf nieuwe tools en kanalen te starten 

❌ Teveel ballen in de lucht proberen te houden 

❌ Ontevreden over hun marketing investering

Tijd voor een nieuwe manier van marketing

Maar, hoe dan? Uitstellen is ieder geval geen optie meer. Wist je dat vóór corona 85% van alle MKB’ers in Nederland geen digitale marketing inzetten? Nu is het een must. En niet alleen voor MKB’ers. Veel meer bedrijven worden met hun neus op de feiten gedrukt en hebben een customer journey, waardepropositie en digitale marketing mix nodig om hun groei te behalen. Waar begin je? 

Je kan je team versterken met een marketeer. Een echte alleskunner. Iemand die strategie, creatie en campagnes kan bedenken en uitrollen. Het liefst allemaal tegelijkertijd. En daarnaast nog een contentplan kan opstellen en daarvoor goede conversie copy kan schrijven, landingspagina’s maken en data gedreven kan werken. Een schaap met 5 poten. Moeilijk om te vinden, nog moeilijker om in je team te houden en bovenal niet goedkoop. 

Je kan een full-service marketingbureau inhuren. Deze zijn vaak duur en traag. Bovendien kan je niet kiezen met wie je werkt. “Betaal een senior, krijg een junior” is het adagium. Hoe vaak heb ik al niet gelezen dat het agency model dood is.

Dan kan je misschien beter in zee gaan met de meer boetiek-achtige bureaus. Die van 5-30 werknemers, die zich focussen op één bepaald specialisme. Dat kan een prima optie zijn. Maar wat als je meer specialisme nodig hebt? Dan moet je opeens gaan werken met meerdere bureaus. Lastig, want dit betekent weer méér managen en hogere kosten. 

Hoe zou het zijn als je in 10 min je marketing plan bouwt dit jaar? 

Na meer dan 40 gesprekken met startup founders en MKB’ers werd ons duidelijk dat kleinere bedrijven hun marketingplanning vergeten of overslaan. Geen kennis of tijd, vaak beiden.

Onze missie is om marketing makkelijker én toegankelijker te maken. Voor iedereen. Met name voor organisaties met een klein budget. MKB’ers en startups die geen duur reclamebureau met fancy Amerikaanse naam willen inhuren. We maken marketing slimmer en simpel met het playbook.

Ik hoor je denken: “wat de #$%@ is een playbook?”

  • Een gratis tool die jouw persoonlijke marketingplan maakt o.b.v. jouw doelen 
  • Kant-en-klare planner met suggesties voor marketingactiviteiten en wanneer je ze moet inzetten
  • Projectaanpak en info per activiteit. Zo ga je makkelijker van start.

Hoe werkt het? 6 stappen: 

  1. Check deze video van 90 seconden 
  2. Vink aan wat je marketingdoelen -en behoeften zijn 
  3. Ontvang je playbook 
  4. Vul je winkelwagentje met de gewenste activiteiten of inzetbare kanalen
  5. Ga zorgeloos aan de slag


Wil je advies voor je marketing? Mail via louise@hellomaas.com voor een gratis marketing consult. Of boek direct een meeting met mij.


Fijne dag,
Louise 
Founder/CEO HelloMaaS