member@hellomaas.com  

Video: Tips om jouw Facebook marketing te verbeteren in 2021 met HelloMaaS freelancer

Waarom Facebook marketing?

Facebook en marketing gaan hand in hand. Het is een belangrijk platform in social media marketing en online marketing. Iedereen weet dat onderhand wel. Maar hoe werkt facebook marketing nou precies? Je kan nu bijvoorbeeld VR video’s publiceren of producten verkopen via chat en live streams. Wat gister goed werkte om je doelgroep te bereiken, kan morgen weer totaal anders zijn. Daarom is het cruciaal om op de hoogte te blijven hoe je Facebook marketing en Facebook advertenties voor je laat werken.

Het platform heeft 2,45 miljard maandelijkse actieve gebruikers. Maar wat doen al die mensen op Facebook? 52% zoekt er naar nieuws, 15% shopt, en 1,4 miljard gebruiken Facebook groepen. En 74% van deze mensen heeft een hoog inkomen. Daarom is het dus een belangrijke marketing channel om jouw doelgroep te bereiken. Verbindt met meer dan een miljoen mensen.

Door de jungle aan marketing opties is het soms lastig navigeren. Kies je voor lange posts? Of korte posts? Stop je in elke zin een emoji? Of houd je het clean? Video’s zijn de sleutel naar een hoge engagement in 2020. Alleen de productie kost tijd en geld. Mijn advies is probeer alles uit, kijk wat werkt en implementeer de successen.

Ontmoet Geraldine in Meet the Package. Ze is een van onze 350+ HelloMaaS freelancers achter de Facebook marketing pakketten.

Hoe werkt het: Facebook marketing 101

  1. Bouw een pagina volgens jouw merk richtlijnen. Nodig al je vrienden uit om je pagina te liken, ja echt allemaal. 
  2. Creëer een content kalender en begin met posten. In het begin is het kwantiteit over kwaliteit. Je wilt weten wat werkt en wat niet. Consistentie is daarom het toverwoord. Content maken is de basis activiteit van je Facebook marketing. Het soort content wat je produceert verschilt per merk. Een paar vuistregels passen bij alle. Vertel je verhaal. Stel vragen aan je volgers. Maak het persoonlijk. Deel waarde in de vorm van ervaringen en ideeën. Maar integreer niet te veel sales proposities. Mensen zitten op Facebook om vermaakt te worden. Niet om constant nieuwe dingen te kopen. 
  3. Facebook advertising is de volgende stap. Adverteren op facebook begint bij de ads manager functie. Hier creëer je advertenties. Maak een target audience met de interesses en andere overeenkomsten van je persona’s en audience segmentation. Gebruik videos en high res fotos voor je ads of zoek via a/b testing uit wat het beste werkt voor jouw doelgroep. 

De IOS 14 Facebook Update

Jullie hebben het vast gehoord. De nieuwe IOS 14 is niet zo goed voor retargeting. Het is nog vrij onbekend over wat de echte gevolgen zijn van deze update. Het enige wat we weten is dat prestatie’s, retargeting en rapporteren minder zullen worden.

Dit merk blinkt uit in Facebook marketing

Een ster in Facebook marketing is de Vegetarische Slager. Hier is waarom:

  • De content is hyper persoonlijk waarvan veel user-generated. 
  • Het merk blijft trouw aan hun merk speerpunten: humor door o.a. een eigen bedachte ‘taal’. 
  • Het delen van artikelen die in lijn staan met hun merkwaarden. 
  • Ze hebben een hoge engagement door op comments te reageren alsof ze in een echt gesprek zijn met hun klanten.

Tipje van de sluier: ze hergebruiken veel content. Wees dus niet bang om altijd maar nieuwe dingen te moeten verzinnen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *