De marketingstrategie van Exact met Marketing Strategy & Operations Principal Richard Francis

Een kijkje achter de strategie schermen van Exact met Marketing Strategy & Operations Principal Richard Francis. De marketing strategie achter Exact met Marketing Strategy & Operations Principal Richard Francis.

HelloMasters is de marketing podcast van HelloMaaS, het Marketing as a Service platform. In onze podcast praten we met ‘movers en shakers’ uit de Nederlandse marketingwereld. Zo krijg jij inzicht in marketing, strategie en teams. Tune into HelloMasters via Apple Podcasts en Spotify

Deze week hebben we geen chief marketing of een directeur. Wel één van de marketing leiders van Exact. Richard Francis vertelt over B2B marketing en hun MKB community.

Exact: het boekhoudingssysteem van het MKB

Voor wie niet in de cijfers zit. Exact is hét boekhoudingssysteem voor het MKB. In 1984 is het gebouwd door een paar tech studenten in Delft. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een miljoenen bedrijf. Ze bedienen 500.000 klanten en hebben 1850 werknemers. 

Exact is geen vreemdeling in de HelloMasters podcast. Voormalig Marketing Director Mark Appel vertelde al over de marketing achter Exact. Natuurlijk vanuit zijn rol als director.

Marketing strategie achter Exact 

Deze week spreekt host Louise Doorn met Richard Francis. Geboren en getogen in Engeland. Na een paar jaar reizen door de hele wereld, blijft hij plakken in Nederland en ging niet meer weg. Inmiddels werkt hij al 10 jaar bij Exact. Het begon voor hem als copyspecialist voor hun toenmalige nieuwe product: Exact online. Dit is nu hun meest verkochte software. Hij groeide door via allerlei functies naar uiteindelijk Principal Marketing Strategy en Operations. Als Head of Strategy en Operations focust hij op de samenwerking tussen product, sales en verschillende marketing teams. 

In B2B kan je wel zeggen dat marketing vaak op de bank zit. In het geval van Exact zetten ze hem wel degelijk in de spits. Ze investeren veel in marketing teams, hun community en events. Richard legt de structuur van het bedrijf haarfijn uit.

In deze HelloMasters podcast

Richard vertelt je over:

 • de rol van marketing binnen Exact
 • Exact’s marketing funnel: van branding campagnes tot sales gesprekken
 • B2B SaaS marketing technieken, en welke goed voor hen werken
 • CMO’s en wat een goede chief allemaal in petto moet hebben!

Tune into HelloMasters via Apple Podcasts en Spotify!


  Bedankt!

  We nemen contact op binnen 1 werkdag.
  Wil je direct een afspraak maken?

  Plan je afspraak

  Aangemeld!

  Dank voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!
  Elke twee weken vind je marketing hacks, nieuws en meer in je mailbox.

  Maak een profiel
  Leer van de beste CMO’s!

  Luister naar onze HelloMasters podcast