Hoe blijf je een relevant merk? Marjolein Kleinhuis van SNS vertelt

HelloMasters is de marketing podcast van HelloMaaS, het Marketing as a Service platform & Frankwatching. In onze podcast praten we met ‘movers en shakers’ uit de Nederlandse marketingwereld. Iedere keer een deep dive bij bedrijven over marketing, innovatie en teams. Tune into HelloMasters via Apple Podcasts en Spotify

De maatschappij staat onderdruk. Merken blijven relevant door de juiste boodschap voor de juiste doelgroep. Maar hoe doe je dat precies? Marjolein Kleinhuis van het SNS leadershipteam vertelt hoe ze vanuit klantinzicht strategisch een merkpositionering leidt. Luister naar de nieuwste HelloMasters podcast.

SNS

SNS Bank’s roots komen uit 1817. In 1784 werd de Maatschappij tot nut van ’t Algemeen opgericht met als doel ‘Welzijn van het individu en gemeenschap bevorderen door kennis’ . Het doel van de Nutsspaarbank was om de mensen vooruit te helpen, de zelfredzaamheid te bevorderen. Daarmee droeg het bij aan het welzijn van de Nederlandse maatschappij. 

Kun je je voorstellen, op je paard met een zakje geld naar de bank? Nu gaat alles natuurlijk via je telefoon. Of volg je een webinar over beleggen van je bank.

De bank is onderdeel van de Volksbank waar ook ASN, RegioBank en BLG Wonen onder vallen. 

SNS is de bank waar het draait om persoonlijke ontwikkeling en aandacht; ‘Eerst de mens. Dan het geld’. Ze geloven dat groei pas mogelijk wordt als ze zich eerst verdiepen in de mens achter de cijfers. Om die reden bieden zij ook groeicoaching aan. Door oprechte aandacht wil SNS de sterkste klantrelatie onder de grootbanken verdienen.

Wie is verantwoordelijk voor marketing bij SNS?

Marjolein is sinds 2018 de marketingbaas en directielid bij SNS. Na de agile transformatie richt zij zich vanaf 1 maart 2022 vanuit het leadership team op de strategie, inclusief de merk- en maatschappelijke strategie. Daarvoor werkte Marjolein ruim 15 jaar als manager en marketeer bij Tech/Telco bedrijven als HTC, Ziggo en Hi!

Een echte marketeer vanuit hart en nieren. “Goede consumenten inzichten” daar mag je Marjolein voor wakker maken. 

Als marketeer houd ze zich steeds meer bezig met relevantie. Als bank ben je constant in contact met klanten. Coronacrisis, oorlog, inflatie, noem het maar op. Geld heeft overal mee te maken. Hoe blijf je dan als merk relevant? Leer het in de nieuwe HelloMasters podcast!

In deze HelloMasters podcast

Krijg antwoord op deze vragen:

 • Bankieren is toch vooral een commodity. Hoe onderscheid je je als bank? Marketing wordt door sommige bankiers niet als belangrijk gezien. Welk belang speelt marketing bij SNS? 
 • Volksbank is een overkoepelende organisatie voor 4 merken: SNS, ASN, Regiobank en BLG Wonen. Hoe komt dit tot uiting in de marketingstrategie?
 • Wat is een marketing experiment die heel anders liep dan gepland?


  Bedankt!

  We nemen contact op binnen 1 werkdag.
  Wil je direct een afspraak maken?

  Plan je afspraak

  Aangemeld!

  Dank voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!
  Elke twee weken vind je marketing hacks, nieuws en meer in je mailbox.

  Maak een profiel
  Leer van de beste CMO’s!

  Luister naar onze HelloMasters podcast