Zo bouwt Rabobank een agile marketing model met CMO Dorkas Koenen

HelloMasters is de marketing podcast van HelloMaaS, het Marketing as a Service platform & Frankwatching. In onze podcast praten we met ‘movers en shakers’ uit de Nederlandse marketingwereld. Iedere keer een deep dive bij bedrijven over marketing, innovatie en teams. Tune into HelloMasters via Apple Podcasts en Spotify!

Hoe organiseren top bedrijven hun marketing? Dit onderzoeken we in HelloMasters podcast. Deze week leren we over de marketing opstelling van Rabobank. CMO Dorkas Koenen vertelt over z’n flexibele laag en agile marketing werkwijze. Ook praten we over finance trends als crypto en mobile-only banking.

Rabobank

Rabobank is de tweede grootste bank van Nederland. Wat maakt Rabobank anders? Je weet dit misschien niet, maar het is een coöperatie. Ze hoeven dus geen winst met aandeelhouders te delen. Leden van de bank bepalen waar de winst naar toe gaat. 

Als er een industrie veel verandering ondergaat dan is het wel banking. Trends als mobile-only banking, crypto, NFT’s, en duurzaamheid vliegen ons om de oren. Hoe speelt Rabobank hier op in? 

Marketing bij Rabobank: een hybride model

Ontmoet Dorkas Koenen. Al 5 jaar CMO bij Rabobank. Een marketeer met een track record bij Essent, Robeco en Fortis. 

Dorkas heeft de marketing bij Rabobank agile ingestoken met een hybride model. De binnenkant is een strakke schil met mensen die de kerncompetenties bezitten. Denk aan strategie, marketing management, content en optimaliseren van customer lifetime value. 

Deze marketeers leiden ze op in hun eigen academy. “Opleidingsniveau a la Ajax, zodat iedereen eigenlijk hetzelfde spel speelt.” 

Ook heeft Dorkas een flexibele laag gebouwd voor marketing ontwikkeling. Hier zit de agile werkwijze in. Top marketers die je niet full-time nodig hebt, maar wel aan je merk wilt binden. Ze stellen zichzelf altijd de vraag: to insource or outsource? Marketing verandert zo snel. Die expertise kan je soms beter van buiten halen.

Als laatste doet Dorkas een oproep aan bedrijven om marketers aan elkaar uit te lenen. Frisse blik van buiten naar binnen!

In deze HelloMasters podcast

Dorkas vertelt over:

 • Rabobank’s visie op crypto
 • Marketing werkwijze met flexibele schil
 • Hoe ze met A.I. 350 miljoen berichten per jaar sturen
 • Fiets sabbatical: wat heeft het ‘m gebracht?


  Bedankt!

  We nemen contact op binnen 1 werkdag.
  Wil je direct een afspraak maken?

  Plan je afspraak

  Aangemeld!

  Dank voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!
  Elke twee weken vind je marketing hacks, nieuws en meer in je mailbox.

  Maak een profiel
  Leer van de beste CMO’s!

  Luister naar onze HelloMasters podcast