Startup marketing 101 met de Global Head of Marketing van felyx

HelloMasters is de marketing podcast van HelloMaaS, het Marketing as a Service platform & Frankwatching. In onze podcast praten we met ‘movers en shakers’ uit de Nederlandse marketingwereld. Iedere keer een deep dive bij bedrijven over marketing, innovatie en teams. Tune into HelloMasters via Apple Podcasts en Spotify

Startup marketing betekent next-level complexiteit. Een betrouwbaar merk bouwen, de juiste prospects vinden en binden, klanttevredenheid vergroten, nieuwe landen openen, een team bouwen en scalen. Tijd en resources zijn schaars. Wat doe je dan wel en niet als Head of Marketing? Vandaag een spoedcursus startup marketing met deelscooterbedrijf felyx. Global Head of Marketing Gijs Hoonhout vertelt er alles over in deze HelloMasters podcast.

felyx

Sinds juli 2017 rijden er donkergroene scooters door ‘t land. Je hebt ze vast gezien, of er op gereden: de elektrische deelscooters van felyx. Het bedrijf is opgericht door twee ondernemers die de trend zagen in San francisco en Barcelona. Ze begonnen met een succesvolle crowdfunding campagne voor het lanceren van de eerste scooters in Amsterdam. In 2021 reden ze 24 miljoen aan investeringen naar binnen.

Het concept is simpel: binnen enkele seconden een elektrische scooter boeken voor een snelle en leuke trip door de stad. Of naar het strand, hoorden wij 🙂  

In 5 jaar is felyx uitgegroeid tot één van de grootste mobiliteit startups van onze lage landen. Maar ze gaan verder. De groene scooters rijden rond in Duitsland en België. Europese rol-out volgt snel. 

Ook tof: felyx staat in het lijstje: Europe’s 100 Hottest Startups van Wired Magazine en werd door LinkedIn meerdere keren verkozen tot de top 10 beste startups om voor te werken.

Wie leidt marketing bij felyx?

Hello Gijs Hoonhout! Sinds augustus 2021 de Global Head of Marketing van felyx. Een ondernemende marketeer met 10+ jaar ervaring in marketing en tech (o.a. Rocket Internet, bol.com, HelloFresh en Spotcap) . Zelf ook ondernemer met maar liefst drie bedrijven, zo was Gijs een van de eerste importeurs van het populaire drankje Club Mate. 

Wat vindt Gijs de mooiste ontwikkeling in tech? Dat iedereen laagdrempelig kan beginnen met ondernemen door gebruik te maken van verschillende tools. De laatste jaren is de toegankelijkheid hierdoor exponentieel toegenomen. Zo bouw je binnen een week een webshop met verzendingen, betalingen, automatische emails en meer. Dat was in 2012 wel anders.

Naast zijn passies voor ondernemen, vertelt Gijs over marketing bij felyx. Van hun agile aanpak, samenwerking met product en snelle groei in internationale markten, zowel B2B en B2C. 

In deze HelloMasters podcast

Gijs vertelt over de marketing bij felyx:

 • Seizoensgevoeligheid: hoe gaan ze er mee om?
 • Tips voor lanceringen in het buitenland
 • Groeistrategie voor B2C en B2B
 • Marketingteam en werkwijze


  Bedankt!

  We nemen contact op binnen 1 werkdag.
  Wil je direct een afspraak maken?

  Plan je afspraak

  Aangemeld!

  Dank voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!
  Elke twee weken vind je marketing hacks, nieuws en meer in je mailbox.

  Maak een profiel
  Leer van de beste CMO’s!

  Luister naar onze HelloMasters podcast