Online marketing voor advocaten? Gebruik deze 3 technieken in 2020

Auteur: Thalia Hesselink, Content Marketer bij HelloMaaS

In deze blog krijg je praktische online marketing tips in 2020 voor advocaten, juristen en notarissen.

Inclusief:

– Begrijpen hoe je je onderscheidt van alle advocatenkantoren

– Hoe je online marketing inzet 

– 3 praktische kanalen die je gelijk kunt inzetten

Als je fantastische resultaten wilt bereiken met je online marketing, ga je veel uit deze post halen!

Veel advocaten hebben niets met marketing, sterker nog een aversie tegen deze tak van sport. Dat is niet zo gek want vroeger mochten advocaten helemaal geen reclame maken. Als marketeer ben ik verbijsterd, advocaten hebben natuurlijk marketing net zo hard nodig als ieder ander bedrijf. 

Met 17.500 advocaten in Nederland is het zaak je te onderscheiden. Maar hoe doe je dit? Hoe blijf je bouwen aan je merk en zichtbaarheid? Hoe laat je zien wat jouw expertise is? Met marketing!

Content Marketing

Content marketing werkt beter dan leads genereren met advertenties. 70% van de consumenten leert een bedrijf liever kennen via artikelen dan via ads. Content creëren gaat over het delen van informatie. Perfect, advocaten zitten natuurlijk op een goudmijn aan kennis. Whitepaper, e-books, webinars, blogs, vlogs, livestreams; zoveel manieren om die kennis te delen en zo jezelf goed te verkopen. 

Probeer dit:

Bloggen! Old school? Zeker niet. 329 miljoen mensen lezen iedere maand blogs. En bedrijven die consequent bloggen krijgen maar liefst 97% meer leads. Blog over jouw specialisme, geef advies, nieuwe wetten en regels, en onthoudt goed voor wie je blog is. Jouw cliënt benader je anders dan een mede collega en die hoeft dus niet te horen hoe iets juridisch technisch in elkaar zit. En bloggen is goed voor jouw Google ranking.

Video’s zijn dé manier om snel te connecten met jouw cliënt. 53% van consumenten willen meer video’s zien van bedrijven. Maak vlogs en video’s over client testimonials. Geef een kijkje achter de schermen. Leg nieuwe wetten en regels uit of het toepassen daarvan. Een goed voorbeeld is het Youtube kanaal van Charlotte’s Law. 

– Een manier om meer mensen te trekken voor jouw email marketing is het aanbieden van een whitepaper en e-book. Cliënten geven hun email en krijgen er juridische waarde voor terug. Hoe meer waarde je levert, hoe beter de relatie is die je opbouwt. Adviezen, tips, verhalen of technieken zijn manieren om deze waarde te leveren in vorm van een downloadbare PDF. 

Liever jouw content uitbesteden? Check onze kant-en-klare marketing pakketten

Social Media:

Ben je een echtscheidingsadvocaat? Of richt je je op het MKB? Voor de eerste is Facebook een goed kanaal, voor de tweede LinkedIn. Veel opties, met mogelijk veel rendement, maar het kost tijd, dus kies bewust en creëer eerst een plan

Probeer dit:

Facebook is het perfecte kanaal voor B2C. Wees niet bang om hier een beetje plezier mee te hebben. Serious fun doet het altijd goed. Deel hier je blogs en video’s. Toon je medewerkers, cultuur en bedrijf, zo kan je hier ook nieuwe talenten mee binnen slepen. Participeer in groepen en doe klantacquisitie door advertenties en sponsored posts.

– Is 80% van jouw LinkedIn netwerk advocaat? Dan doe je iets verkeerd. Linkedin is juist bedoeld om je netwerk uit te breiden en kennis te delen met het MKB. Zaadjes planten om later de vruchten ervan te plukken. Engage door advies of tips te geven in posts van jezelf en zeker ook andermans. Deel op deze manier je kennis. Hoe meer je je laat zien, hoe meer je herinnerd wordt. Klanten acquisitie doe je natuurlijk door LinkedIn social selling en advertenties. 

– De meest gebruikte zoekmachine na Google is Youtube! Video’s zijn persoonlijk en informatief. Hierboven bij content had ik al uitgelegd hoe. 

Instagram is en goede manier om klanten te retargeten, en Twitter om je thought leadership te delen. Maar het kost tijd om deze kanalen ook te onderhouden daarom zeg ik, focus op de bovenste drie.

Email Marketing

Your Old, New Best Friend: 92% van volwassen checkt iedere dag email. En de conversie op email ligt nog altijd heel hoog. Veel hoger dan op andere kanalen. Als je vandaag een Facebook post maakt, krijgt maar 6% van je volgers dit te zien. Met email marketing heb jij hier de controle over. 

Probeer dit: 

– Creëer een nieuwsbrief. Verwijs naar je diensten, producten, casussen, blogs, vlogs en deel interne of externe nieuwtjes. Doe het niet te vaak, om de 2 weken is perfect. Een nieuwsbrief is een goede manier om klantacquisitie te doen, aangezien je aan je netwerk je producten en services kan uitleggen op de manier die jij wilt.

– Maak een automatische email voor onboarding of updates voor nieuwe cliënten. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Houdt het kort maar krachtig. 

Segmenteer de emails naar type relatie en interesse voor hogere conversie. De mensen die je e-book of whitepaper hebben gedownload stop je bijvoorbeeld in het segment van potentiële klanten en naar mensen die je nieuwsbrief krijgen. Na een tijdje kan je de email distributie automatiseren. Als je eenmaal een goede setup hebt, is het runnen van email marketing relatief makkelijk en kost efficiënt. 

Email marketing conversies draaien is een piece of cake als je het eenmaal in de vingers hebt. Zet het HelloMaaS’s Email automation pakket in en start met converteren. 

Wat vinden onze klanten van HelloMaaS? 

Swift.Online is een digitaal verzekeringsplatform, ondersteund vanuit ABN-AMRO. Sinds begin 2019 werkt HelloMaaS met Swift.Online samen. Heel pragmatisch: een marketeer met diepe GDPR kennis is wekelijks betrokken bij nieuwe campagnes en ontwikkelingen, er zorgt dat alles compliant verloopt.

“In our day to day operations, we missed some niche know-how on GDPR. Through HelloMaaS’s flexibility, we found the right specialist for our marketing challenge. Quality assured.”Todor Mirovski, Director, Swift Online

HelloMaaS helpt advocatenkantoren, juristen en notarissen met hun marketing. Wij zijn een nieuw platform om je marketing slimmer te organiseren. Breng deze specialistische kunde van buiten naar binnen. 

Boek een audit en krijg direct advies. Doe een LinkedIn profiel check om leadgeneratie te versnellen. Of plan je content marketing met een vaste prijs. Onze 350+ marketing specialisten hebben diverse ervaring, ook in professional services en bij advocatenkantoren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *