Marketing bij Triodos Bank Nederland: purpose, duurzaamheid en waardecreatie door Head of Marketing Maud Pinckers – HelloMasters podcast ep. 30

HelloMasters is de marketing podcast van HelloMaaS, het Marketing as a Service platform. In onze podcast praten we met ‘movers en shakers’ uit de Nederlandse marketingwereld. Zo krijg jij inzicht in marketing, strategie en teams. Tune into HelloMasters via Apple Podcasts en Spotify

Hiep hiep hoera! We hebben veel dingen te vieren. Ten eerste, HelloMasters bestaat 2 jaar. Ten tweede, dit is onze 30ste podcast. Ten derde, dit is het begin van onze samenwerking met Frankwatching! Samen gaan we HelloMasters naar een nog hoger niveau tillen. 

Dit vieren we vandaag met Maud Pinckers, de Head of Marketing bij Triodos Bank Nederland. Een open gesprek over Triodos Bank’s missie en de combi met marketing.

Volg je duurzame hart met Triodos Bank

Triodos is een van de meest duurzame banken ter wereld. Je kan er betalen, sparen, beleggen, een zakelijk krediet of  hypotheek afsluiten. De missie begon met het steunen van duurzame ondernemers, toen conventionele banken dat niet konden of aandurfden.

Sinds 1980 is de onafhankelijke en groene bank gegroeid tot ruim 700.000 klanten, 17,7 miljard aan activa en actief in 5 landen. In 2020 tot meest duurzame merk van Nederland verkozen uit onderzoek van Kantar/BrandZ.

Wie is de Head of Marketing van Triodos Bank?

Van brand manager en consultant tot HR-manager en uiteindelijk Head of Marketing. Maud heeft in 15 jaar tijd een veelzijdige loopbaan opgebouwd. 

Ze begon ooit als consultant bij EY VOWD om van alles te proeven in het bedrijfsleven. Daarna ging ze aan het werk als brand manager bij Alpro om het FMCG marketingvak te leren. Tussendoor leerde ze ook over het personeelsvak als HR manager.

In 2018 stapte Maud bij Triodos Bank Nederland binnen als Head of Marketing. Ze leidt een team van 21 mensen, maar gelooft heilig in het hybride marketing team. 

Waar ze het meest trots op is? “Marketing speelt echt nu een strategische rol binnen Triodos Bank. Klant en data gedreven werken heeft een steeds centralere plek.” In deze jubileum HelloMasters hoor je alles over de rol van marketing als een strategische partner binnen de groene bank. 

In deze HelloMasters podcast 

In deze podcast vertelt Maud over:

 • Triodos Bank’s missie, en hoe marketing naadloos aansluit.
 • Waarom Linkedin haar favoriete sociale medium is.
 • Haar visie op een hybride marketing team en hoe dit in de praktijk werkt.

Luister ook via Apple Podcasts en Spotify! Vergeet je niet te abonneren. Onze volgende podcast is met de Marketing Director van Ace & Tate. 


  Bedankt!

  We nemen contact op binnen 1 werkdag.
  Wil je direct een afspraak maken?

  Plan je afspraak

  Aangemeld!

  Dank voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!
  Elke twee weken vind je marketing hacks, nieuws en meer in je mailbox.

  Maak een profiel
  Leer van de beste CMO’s!

  Luister naar onze HelloMasters podcast