Contact  

Marketingbureau of recruiter? Geen van beide. Dit doen we wél.

Het werken bij een disruptief platform roept nog wel eens wat vragen op. “Zijn jullie een agency of recruiter?” is een veelgestelde vraag. HelloMaaS is geen van beide. Hoe verschilt HelloMaaS ten opzichte van een marketing agency? En wat houdt Marketing as a Service precies in? In deze blog leg ik het je uit. 

Marketingbureau of recruiter?

Marketing is maatwerk en verandert continu. Je hebt dus specialisten nodig. Maar waar vind je het juiste talent? En hoe blijf je flexibel zonder slagkracht te verliezen? 

Neem je te veel specialisten aan, dan wordt een in-house agency al snel te groot en complex. 

Huur je een agency in, dan is dat vaak duur, is hun specialisme onduidelijk en kan je het team niet selecteren op ervaring en skills. 

Dan maar een stapel CV’s opvragen bij een recruiter? Dat is vaak een lang proces. Je bent afhankelijk van het netwerk van de recruiter en je moet maar hopen dat ze verstand van marketing hebben. 

Marketing as a Service

HelloMaaS is de hybride oplossing voor werken met je eigen marketing team en agency. We bieden toegang tot marketingkennis -én kunde. Hoe?

Een voorbeeld. Een paar maanden geleden gingen we van start met Itoh Denki. Een groot, Japans bedrijf in warehouse logistiek. Door de stop op evenementen, kon hun ‘conventionele’ B2B sales tactiek in de prullenbak. Snel overschakelen naar webinars dus. Maar hoe vang je bezoekers en leads?

We bouwden een squad team. Een performance marketeer, een copywriter en een designer.

Het team kwam direct met ideeën: waardeproposities creëren, lead generatie via LinkedIn, landing pages bouwen en gaan. Een echte B2B marketing machine bouwen. Binnen één week was het team gestart en binnen 6 weken alle targets behaald. 

Itoh Denki sprak met meerdere agencies. Toch, kozen ze voor ons. Waarom? Flexibiliteit en budget. Door te besparen op agencykosten kon een groot deel van het budget in paid media gestoken worden. Win! Lees meer over het team en de resultaten hier

Jouw gids door de marketing jungle

Het maakt niet uit in welke business je zit, je zit altijd in de marketing business. Of je het nu wilt of niet. Soms weet je niet waar te beginnen, welke kanalen of tools je kan inzetten of wat conversion rate optimisation überhaupt betekent. Dat maakt niet uit. We beginnen bij de behoeftes van de klant. Waar liggen de doelstellingen? Hoeveel budget is er beschikbaar? Via ons marketing Playbook nemen we je stap voor stap mee door de marketing jungle. 

Orikami, een Nederlandse MedTech startup, wist het ook even niet. Gelukkig behoort kijken naar wat er mogelijk is, ook tot de mogelijkheden. Het strategy audit pakket was snel gekozen. Hiermee wordt een solide basis gelegd voor toekomstige marketingbeslissingen. Nu op zoek naar een marketing strateeg. Eentje die niet terugdeinst voor medisch jargon. Via een quick search op het platform kwamen de specialisten naar boven drijven. Tijd om de beste 2 voor te stellen aan de klant. De match was duidelijk. Resultaat? 4 weken later een blije klant. 

Tinder voor marketeers

Inmiddels bestaat ons zorgvuldig opgebouwde netwerk uit meer dan 350 marketing specialisten. De juiste match vinden we aan de hand van de gewenste ervaringen en skills. 

Geen zin in een hipster met een man bun net terug uit Bali? Geen zorgen. Zoals gezegd nodigen we alle freelancers uit voor een “Tinder date”. In 15 minuten pitchen de specialisten: waarom ze geschikt zijn, wat hun kijk is op de scope en welke waarde ze kunnen toevoegen aan het project.

Opeens past mr. man bun toch heel goed. Alleen met een goede date kom je daar snel achter. Zo heb je binnen no-time jouw ideale squad team samengesteld. 

Future-proof jouw marketing 

Marketing verandert razendsnel. Met de technologie van het HelloMaaS platform, de tools en persoonlijke touch, helpen we jouw marketing future proof te maken. 

Benieuwd hoe we jouw marketingmachine een boost geven? Jan legt het je haarfijn uit. Boek een meeting hier.