member@hellomaas.com  

HelloMasters Podcast Episode 21 – CEO Madurodam, Joris van Dijk, over hoe hij het merk bouwt van de kleinste Nederlandse stad

Joris van Dijk CEO Madurodam

Host, Louise Doorn, Oprichter/CEO van HelloMaaS 

Auteur: Thalia Hesselink (HelloMaaS)

HelloMasters is een podcast over marketing, innovatie en teams. Geproduceerd door HelloMaaS en gepubliceerd op Marketingfacts. 

96% van de Nederlanders kent dit cultureel erfgoed. Nee, het is niet de bitterbal (waarschijnlijk kent 100% van de Nederlanders die). Het is Madurodam, de al bijna 70 jaar oude miniatuurstad in Den Haag. Waar Beatrix de eerste burgemeester was. Zodat ze alvast even kon oefenen voor het echte werk.

Madurodam startte als een fondsenwerver voor Tuberculosis. Studenten waren aan het brainstormen over een manier om meer geld op te halen. Een studente had gehoord over een miniatuur stad in London, waar ze tickets verkochten en geld ophaalden. Perfecte idee om te kopiëren, en de rest is geschiedenis

Van een iconisch KLM vliegtuig tot het drie-punt in Maastricht. Met een helpend hand van een app om je weg te wijzen. In Madurodam kan je alle hoogtepunten zien van ons kikkerlandje. 

In tegenstelling tot andere pretparken is Madurodam een purpose gedreven bedrijf van binnen uit. Het park is voor en door kinderen, met jaarlijks wisselende burgemeesters en meerdere wethouders. En elk jaar halen ze €700.000 euro op voor goede doelen die kinderen steunen. 

In onze 21ste HelloMasters podcast episode praten we met Joris van Dijk, algemeen directeur van Madurodam. We gaan diep in op de geschiedenis van de miniatuurstad. Joris geeft ons de ins en outs over innovatie binnen de pretparken industrie. Hij geeft ons een kijkje in het pionier zijn tussen alle sociale ondernemingen. En hoe hij inspiratie krijgt door een stads wandeling.

Leuk themapark feitje: vorig jaar lanceerde Sea World een VR experience, maar het werkte niet. De timing was niet goed. Blijkbaar kunnen niet alle innovatieve concepten je bedrijf nieuw leven inblazen.

10 jaar geleden werd Joris gebeld om het pretpark te leiden. Oma vond het park nog wel leuk, maar de kinderen zeiden nee, nee. De ervaring in het park was te statisch, geen interacties. Joris redde Madurodam en veranderde het weer in een co-created kinderparadijs. Hoe hij dit deed? Tune in hier: Spotify en iTunes.

Wil jij ook kort maar krachtig marketing advies als leider in jouw snelgroeiende bedrijf? Zoek je naar feedback op jouw marketingplan voor 2020? Leer meer over de HelloMaaS Marketing Strategy Audit.

Voor andere marketing vragen, neem contact met ons op via de chatfunctie rechts onder en start met Marketing als een Service.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *