De marketing geheimen van bol.com met CMO Boukje Taphoorn – HelloMasters podcast ep. 25

HelloMasters is de marketing podcast van HelloMaaS, het Marketing as a Service platform. In deze podcast duiken we met CMO’s en digital leaders de marketing jungle in.

In deze HelloMasters nemen we een kijkje bij de crème de la crème van e-commerce marketing. Dan heb ik het natuurlijk over bol.com. HelloMaaS CEO, Louise Doorn, sprak met Boukje Taphoorn, CMO van bol.com.

In 20 jaar is bol.com uitgegroeid tot het grootste e-commerce platform van Nederland en België. In al die jaren heeft het dikke blauwe mannetje ruim 23 miljoen artikelen in zijn assortiment verzameld. Voor de 11 miljoen klanten is er voor ieder wat wils. 

Van autonome teams bouwen, strategieën verzinnen in de tijd van Covid-19 tot warme choco voor de overbezette Black Friday klantenservice. Boukje, inmiddels 2,5 jaar werkzaam bij bol.com, leeft een dynamisch bestaan als CMO bij de e-commerce gigant. Ze leidt een team van maar liefst 325 mensen inclusief marketing, PR, UX/UI, front-end en customer success. 

De marketing van bol.com is een inspiratiebron voor menig marketeer. Van die hilarische Sinterklaas commercials (weet je nog?) tot de perfectie van hun SEO en social media content met lef.

In deze marketing podcast van 45 minuten gaan we de diepte in met Boukje. Van autonome, multidisciplinaire teams tot de inzet van nieuwe marketingkanalen zoals TikTok of Pinterest. Over haar rol en de noodzaak strategisch te leiden en niet in de verleiding vallen om met creatieve ideeën te komen. 

Spoiler Alert! Over social media gesproken. Boukje onthulde dat haar puberende zoons een inspiratiebron zijn, zeker voor de met memes gevulde Instagram van bol.com.

Meer insights over bol.com? Luister nu naar HelloMasters via iTunes en Spotify


  Bedankt!

  We nemen contact op binnen 1 werkdag.
  Wil je direct een afspraak maken?

  Plan je afspraak

  Aangemeld!

  Dank voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!
  Elke twee weken vind je marketing hacks, nieuws en meer in je mailbox.

  Maak een profiel
  Leer van de beste CMO’s!

  Luister naar onze HelloMasters podcast