De vele waardeproposities van LinkedIn met Marcel Molenaar, Country Manager & Director Marketing Solutions Benelux

HelloMasters is de marketing podcast van HelloMaaS, het Marketing as a Service platform. In onze podcast praten we met ‘movers en shakers’ uit de Nederlandse marketingwereld. Leer over marketing, innovatie en teams bij bekende merken. Tune into HelloMasters via Apple Podcasts en Spotify

Ik ben benieuwd: hoe gebruik jij LinkedIn? Voor marktinzichten? Om advertenties op te draaien? Recruiting? Als salestijger? Uit onderzoek van LinkedIn onder leden, blijken er 300+ waarde proposities te zijn. Maar toch zijn er drie belangrijkste! Marcel Molenaar, Country Manager & Director Marketing Solutions Benelux, vertelt alle geheimen van het platform in deze helloMasters podcast. 

LinkedIn: hét social media platform voor professionals?

Een paar leuke LinkedIn feitjes: 90% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft een profiel.  En uit een groot onderzoek bleek dat mensen het platform zien als één van de meest betrouwbare social media.

Zeker in het laatste jaar heeft het een boost gehad. Zo zagen een mega stijging in het aantal actieve leden op het platform. Het delen van content steeg met 39% ten opzichte van het 2020. Ook gingen mensen meer connecten, het aantal conversaties op LinkedIn steeg met 43%.

Maar LinkedIn  is meer dan door je feed scrollen of prospects zoeken. Want zoveel leden, zoveel manieren van gebruik. Toch blijken de 756 miljoen leden in meer dan 200 landen, verenigd zijn in de volgende 3 redenen om LinkedIn te gebruiken:

 • Vinden van de (juiste) baan
 • Bouwen van waardevolle relaties
 • Goed op de hoogte blijven van wat er speelt

Wie is de Country manager en Director of Marketing Solutions van LinkedIn Benelux?

Marcel is de LinkedIn baas van Nederland sinds 2013. Met twee petten op: de eerste als Country Manager en de tweede als Director of Marketing Solutions. Voor LinkedIn werkte Marcel in verschillende sales -en management rollen, veelal op het snijvlak van datagedreven marketing en media. 

Met al 20 jaar ervaring blijft Marcel “eager to lifelong learning”. Nieuwsgierigheid is een van zijn drijfveren! Het resultaat? Deze speciale aflevering van  maar liefst twee delen!

In deze tweedelige HelloMasters podcast:

In deel 1 vertelt Marcel over:

 • zijn rol bij LinkedIn
 • waarom hij LinkedIn connecties accepteert van onbekenden
 • de geheimen van het sociale medium

In deel 2 praten we over:

 • de toekomst van het agency model
 • Marcel’s visie op de skills voor B2B marketing teams
 • hoe LinkedIn  omgaat met de future of networking


  Bedankt!

  We nemen contact op binnen 1 werkdag.
  Wil je direct een afspraak maken?

  Plan je afspraak

  Aangemeld!

  Dank voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!
  Elke twee weken vind je marketing hacks, nieuws en meer in je mailbox.

  Maak een profiel
  Leer van de beste CMO’s!

  Luister naar onze HelloMasters podcast