Contact  

HelloMasters podcast in 2020, wat hebben we geleerd?

Het marketingkanaal van 2020: podcasts. In december telde Apple maar liefst 1,68 miljoen podcasts en 41,9 miljoen afleveringen. 

Hét nieuwe B2B marketing kanaal

Podcasts zijn hot. Aangezien alle events vorig jaar waren opgeschort, gingen marketeers op zoek naar nieuwe kanalen. Online events of beurzen? Iedereen is scherm moe. Tijd voor iets anders. Start met podcasten.

Ook bij HelloMaaS zien we de vraag naar podcasts toenemen. Zeker voor B2B bedrijven. Zo starten we 2021 met podcast series voor Europa’s top advocatenkantoor en een van de big 5 consultancy bedrijven.

363 minuten van HelloMasters

We zijn alweer twee jaar bezig met onze podcast; HelloMasters. Ook dit jaar hadden we top marketers in onze studio, dank! 

In januari kwam Frans Leenaars, CMO van TUI West-Europe, langs. Hij vertelt over de marketing in’s en out’s van de vakantie wereld en hoe hij zijn team van 800 mensen managed.

Over een uitstapje dichter bij huis vertelde de CEO van Madurodam. Joris van Dijk legt uit hoe hij het 100-jarige merk verder ontwikkelt. Één van mijn persoonlijke favoriete. 

Onze laatste aflevering in de studio was met drie gasten. We doken de beauty wereld in met We Are Eves, Cosmopolitan en Paula’s Choice. Wist je dat vrouwen meer geld uitgeven aan beauty dan mannen aan bier? Ka-ching! 

HelloMasters at Home

Helaas ging daarna de Vondel Podcast studio op slot. Iedereen zat thuis. Dus gingen we virtueel op bezoek bij de marketeers. Wat betekende het nieuwe normaal voor CMO’s? Welke veranderingen maakte zij in hun marketingplannen?

We lunchten met Jeremy Brook, voormalig CMO Deliveroo Australia. Jeremy vertelt over de lockdown campagnes die ze gevoerd hebben. De lokale horeca ondernemers stonden centraal en hadden hulp nodig in deze moeilijk tijd. Jeremy deelt al zijn learnings van die periode.

Het volgende virtual bezoek was met de Global Marketing Communications van Akzo Nobel. Georgia Collins geeft aan dat ze bij Akzo al jaren remote werken. Eitje dus? Spoiler alert: niet echt. Ook doorgewinterde remote teams hadden het zwaar tijdens de eerste lockdown. Ze geeft al haar remote working tips in de leuke gesprek. 

Als laatste in onze HelloMasters at Home series gingen we in gesprek met Lily van Empel. De toenmalige Hoofd Marketing bij het Van Gogh Museum. Één van de meest geliefde museum ter wereld ging dicht. Gelukkig kregen de trouwe fans een kans de bekende zonnebloemen in huis te halen. Lily vertelt ons over het process. Dit is de meest beluisterde HelloMasters aflevering van het jaar!

Voormalig Hoofd Marketing Van Gogh Museum vertelt ons over de veranderingen door Covid-19.

Marketing voor advocaten bespraken we dit jaar met Ellen Croes, Head of Strategy/a.i., Head of Business Development & Marketing bij Allen & Overy Nederland. Deze aflevering in één woord: strategie. 

Daarna kwam de crème de la crème van ecommerce langs. Boukje Taphoorn, de CMO van bol.com, vertelt over haar kijk op marketing. Ze heeft een team van 325 mensen, die allemaal in autonoom werken. Hoe? Leer van deze marketing master en luister naar de aflevering hier. 

Onze allerlaatste aflevering van het jaar: fintech marketing. De CMO van de scaleup Peaks kwam in onze virtuele studio lang. Jorrit Mulder vertelt ons over branding, communicatie en hun internationale groei. 

HelloMasters in 2020

Wie komen er langs in 2021?

Dit jaar gaan we direct van start met meer masters. De CMO’s van Marktplaats, Virtuagym, Mastercard en Triodos komen langs. Luister je mee? 

Abonneer je op onze podcast via iTunes en Spotify! Zo mis je nooit een aflevering.

Interesse in je eigen podcast starten?

Bekijk het podcast pakket hier. Jouw podcast van A tot Z geregeld voor een vaste prijs. Start al binnen 1 week.