Win nieuwe klanten door deze 3 online marketing technieken

Auteur: Thalia Hesselink, Content Marketer bij HelloMaaS

Advocaten hebben niets met marketing. Dat is niet zo gek want vroeger mochten advocaten helemaal geen reclame maken. Als marketeer ben ik verbijsterd, advocaten hebben natuurlijk marketing net zo hard nodig!

Met 17.500 advocaten in Nederland is het zaak je te onderscheiden. Maar hoe doe je dit? In deze blog krijg je praktische online marketing tips in 2020 voor advocaten, juristen en notarissen.

Inclusief:

 • Hoe jij je onderscheidt van andere advocatenkantoren
 • Hoe win je klanten online 
 • 3 kanalen die je gelijk kunt inzetten

Waarom moet een advocaat online sterk zijn?

Van de mensen zoekt 96% online naar rechtshulp. 38% zoekt online naar een advocaat of jurist. En 2 van de 3 mensen gaat met die persoon in zee. Jouw potentiële klanten zijn online. Laat ze jou vinden. 

Content Marketing

Content marketing werkt beter dan leads genereren door advertenties. 70% van de consumenten leert een bedrijf liever kennen via artikelen dan via ads. Content creëren is informatie en waarde delen. Perfect, advocaten zitten op een goudmijn aan kennis. Denk aan: whitepaper, e-books, webinars, blogs, vlogs, en livestreams.

Probeer dit:

 • Bloggen! Old school? Zeker niet. 329 miljoen mensen lezen iedere maand blogs. En bedrijven die consequent bloggen krijgen maar liefst 97% meer leads. Blog over jouw specialisme, geef advies, nieuwe wetten en regels. Maar onthoudt goed voor wie je blog is. Jouw cliënt benader je anders dan een collega. Houdt het simpel. Bloggen is ook goed voor jouw Google ranking.
 • Video’s zijn dé manier om snel te connecten met jouw cliënt. Maak vlogs en video’s over client testimonials. Geef een kijkje achter de schermen. Laat jullie cultuur zien. Leg nieuwe wetten en regels uit, en toepassen daarvan. Deel succesverhalen. Voor inspiratie check het Youtube kanaal van Charlotte’s Law. 
 • Gebruik een whitepaper of e-book om meer mensen te trekken voor jouw email marketing. Cliënten geven hun email en krijgen er juridische waarde voor terug. Hoe meer waarde je levert, hoe beter de relatie is die je opbouwt. Adviezen, tips, verhalen of technieken zijn manieren om deze waarde te leveren in vorm van een downloadbare PDF. Download ons marketing e-book vol insider trucs van bekende CMO’s.

Liever jouw content uitbesteden? Bekijk onze kant-en-klare marketing pakketten

Social Media:

Ben je een echtscheidingsadvocaat? Of richt je je op het MKB? Voor de eerste moet je op Facebook zitten, voor de tweede op LinkedIn. Kies bewust en creëer eerst een plan

Probeer dit:

 • Facebook is het perfecte kanaal voor B2C. Wees niet bang om hier een beetje plezier mee te hebben. Serious fun doet het altijd goed. Deel hier je blogs en video’s. Toon je medewerkers, cultuur en bedrijf. Sleep ook zo nieuwe talenten mee binnen. Participeer in groepen (deel waarde) en doe klantacquisitie door advertenties.
 • Is 80% van jouw LinkedIn netwerk advocaat? Sorry maar je doet je iets verkeerd. Linkedin is juist bedoeld om je netwerk uit te breiden. Zaadjes planten om later de sappige vruchten te plukken. Engage door advies of tips te geven in posts van jezelf en zeker ook andermans. Deel je kennis en kunde. Hoe meer waarde je deelt, hoe meer je terug krijgt. Echt waar. Klanten acquisitie doe je natuurlijk door LinkedIn social selling en advertenties. 
 • De meest gebruikte zoekmachine na Google is Youtube! Video’s zijn persoonlijk en informatief. Hierboven bij content had ik al uitgelegd hoe. 
 • Instagram is en goede manier om klanten te retargeten, en Twitter om je thought leadership te delen. Tiktok is het medium van nu. Zeker voor serious fun. Check Christel Jaarsma @thatduthclawyer voor inspiratie. Maar het kost tijd om deze kanalen te onderhouden. Wees kritisch. Focus je waar jouw klanten zijn. 

Email Marketing

Your Old, New Best Friend: 92% van volwassen checkt iedere dag email. De conversie op email ligt nog altijd mega hoog. Veel hoger dan op andere kanalen. Als je vandaag een Facebook post maakt, krijgt maar 6% van je volgers dit te zien. Met email heb jij hier de controle over.

Probeer dit: 

 • Creëer een nieuwsbrief. Verwijs naar je diensten, producten, casussen, blogs, vlogs en deel interne of externe nieuwtjes. Doe het niet te vaak, om de 2 weken is perfect. Een nieuwsbrief is een goede manier om klantacquisitie te doen, aangezien je aan je netwerk je producten en services kan uitleggen op de manier die jij wilt.
 • Maak een automatische email voor onboarding of updates voor nieuwe cliënten. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Houdt het kort maar krachtig. 

Email marketing conversies draaien is een piece of cake. Zet het HelloMaaS’s Email automation pakket in en start met converteren. 

Wat vinden klanten van HelloMaaS? 

Swift.Online is een digitaal verzekeringsplatform, ondersteund vanuit ABN-AMRO. Sinds begin 2019 werkt HelloMaaS met Swift.Online samen. Heel pragmatisch: een marketeer met diepe GDPR kennis is wekelijks betrokken bij nieuwe campagnes en ontwikkelingen die zorgt dat alles compliant verloopt.

“In onze dagelijkse operaties, miste we specifieke kennis op het gebied van GDPR. Door de flexibiliteit van HelloMaaS, vonden we de juiste specialist voor ons marketing probleem. Gegarandeerd kwaliteit.” Todor Mirovski, Directeur, Swift Online 
HelloMaaS helpt advocatenkantoren, juristen en notarissen met marketing. Wij zijn een nieuw platform om je marketing slimmer en goedkoper te organiseren. 

Boek een audit en krijg direct advies. Doe een LinkedIn profiel check om leadgeneratie te versnellen. Of plan je content marketing met een vaste prijs. Onze 350+ marketing specialisten hebben diverse ervaring, ook in professional services en bij advocatenkantoren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *