Leadgeneratie: genereer meer leads met deze inbound marketing tips

Niets is irritanter dan net na een lange dag werken klaar zitten om naar jouw favoriete Netflix serie te gaan kijken… en je wordt gebeld door een telemarketeer. Toch pushen we ook in onze moderne leadgeneratie vaak nog steeds vanuit die ‘koude’ positie. Hoe krijgen we dit warmer? Het antwoord is: relevante branded content die inbound werkt. Plus een voorbeeld van sterke leadgeneratie.

Leadgeneratie en inbound marketing

Te vaak schieten marketeers met hagel. Hopen dat er genoeg aan de strijkstok blijft hangen. In andere tijden werkte dit zeker zo maar de wereld is veranderd. Koude marketing werkt lang niet meer zo goed meer als toen. Tegenwoordig kun je met het inbouwen van één eenvoudige tussenstap vaak veel betere leads te genereren: inbound marketing content. Leadgeneratie moet hand in hand gaan met inbound marketing.

De simpelste vorm van lead generatie

Even een uitleg van de simpelste vorm van lead generatie. Mensen googlen wat ze nodig hebben. Uit eigen beweging, eigen behoefte. Als ze vervolgens op jouw site aankomen, en jij vervult die behoefte, dan is die eerste irritatiegrens al verdwenen als je nog een keer contact opneemt. Mensen begrijpen dat ook. Ze hebben iets gezien of gekregen, en vinden het niet erg als er daarna een mailtje of een telefoontje komt. We weten het wel, maar vergeten het nog wel eens: échte leads worden nooit vooraf gegenereerd maar altijd pas nadat het eerste contact is geweest.

Leadgeneratie voorbeeld

Een sterk leadgeneratie voorbeeld is die van het softwarebedrijf SAS (Software as a Service). Haar potentiële leads zijn vooral geïnteresseerd in hoe je data goed gebruikt. SAS heeft haar data tools ingezet om bedreigde diersoorten te tracken zodat we ze beter kunnen beschermen. Dat zorgde voor veel PR en hoge search engine ratings op keywords zoals data tracking. Het creëerde dus pull naar de website. En als je daar eenmaal aankwam zag je een prachtige case over hoe data wordt ingezet op een hoog niveau en met een belangrijk doel. Bezoekers zagen een demonstratie van datagebruik die ze zelf ook konden toepassen, pontificaal op de homepage van SAS. De leads kwamen daarna als vanzelf.      

Gebruik deze content marketing technieken

Dit is dus de kern van inbound marketing: laat mensen afkomen op jouw inhoud. En als dat eerste contact positief is, dan is alles daarna makkelijker. Bij deze een aantal goede inbound marketing voorbeelden: 

 • Introductiefilm – Film werkt altijd goed om een gevoel op te wekken
 • Gratis E-Book – Als er interesse is, laat men het email adres achter
 • Tips & Tricks – Voor de praktische types onder ons
 • Whitepapers – Voor hen die verdieping zoeken
 • Webinars – Straalt expertise uit en geeft verdieping
 • Tutorials – Geeft meteen een directe connectie met de inhoud
 • Blogs – Geeft de mogelijkheid veel onderwerpen aan te snijden
 • Goed Doel steunen – Wekt sympathie op… mits het bij het merk past
 • Case studies – Vooral voor hen die direct willen weten hoe jij in de praktijk werkt
 • Social media posts – Sympathieke traffic generator
 • LinkedIn messaging – Geeft de kans direct de juiste persoon te vinden
 • Contact opties en nieuwsbrief – Standaard altijd als optie inbouwen

Natuurlijk dient de content van dit alles goed te zijn. Maar als dat is gelukt dan is de stap daarna om de inbound data goed te verzamelen en te analyseren. Maar ja, als je eenmaal op deze stap uitkomt, dan is die leadgeneratie al geslaagd. 


  Bedankt!

  We nemen contact op binnen 1 werkdag.
  Wil je direct een afspraak maken?

  Plan je afspraak

  Aangemeld!

  Dank voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!
  Elke twee weken vind je marketing hacks, nieuws en meer in je mailbox.

  Maak een profiel
  Leer van de beste CMO’s!

  Luister naar onze HelloMasters podcast