B2B LinkedIn marketing uitbesteden – 5 tips voor meer leads in 2022

Voor B2B marketing bestaat er geen beter kanaal dan LinkedIn. Het is een directe lijn met precies die mensen die je wilt bereiken. Maar zoals alles in marketing, is succes of falen afhankelijk van de boodschap. Jouw LinkedIn inbox lijkt soms wel gevuld met reclamefolders! Hoe kan dat beter? 

Hoe belangrijker de persoon die jij wilt bereiken via B2B LinkedIn marketing, hoe minder tijd ze zullen hebben. CEO’s bijvoorbeeld krijgen enorm veel berichten die ze links laten liggen. De meeste berichten zijn sender-centric: ze proberen iets te verkopen, zonder te checken of er wel behoefte is (receiver-centric). Daarom geven we 5 tips voor de beste eerste indruk. 

Leer van onze fouten: 5 B2B LinkedIn marketing best practices

1. First impressions are everything in B2B LinkeIn marketing

Zie het B2B LinkedIn marketing als een datingapp: als je foto’s en je verhaal niet sterk zijn… Voor jou tien anderen. Zorg dus dat je LinkedIn profiel helemaal top is, qua verhaal maar taal. Zorg ook voor een goede, warme foto. Zakendoen is weliswaar geen dating, maar mensen willen werken met mensen die ze vertrouwen. Straal die warmte uit. 

2. Kwantiteit is geen kwaliteit

De neiging is groot om zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk te willen bereiken. Ook dat is zender-gedacht. Met B2B LinkedIn marketing werkt massamarketing slecht. Iedereen krijgt al te veel berichten per dag. Beginnen met een kleine, gefocuste lijst is echt beter. De metrics van LinkedIn helpen je daarbij. Begin daar, en haal daar je eerste leads uit.

3. Leg eerst maar eens contact

De meest gemaakte fout in B2B LinkedIn marketing is dat mensen direct hun product pushen. Zodra je dat doet, zijn ze weg. LinkedIn is geen saleskanaal, het is een serieus zakelijk netwerk. En zakendoen draait om relaties opbouwen. Noem dus in het eerste bericht je product niet. Schrijf iets persoonlijks dat laat zien dat je hun vak begrijpt of hun profiel hebt gezien: “Hello (voornaam), zo te zien hebben we allebei een voorliefde voor… ” of iets als: “Hello (voornaam), een vriend verwees mij door”. Het hoeft niet perfect. Maar zelfs een simpel ‘Hallo’ is beter dan dat salespraatje! 

4. Doe geen aannames

Veel LinkedIn berichten zijn automated messages. Dat is prima, bespaart veel werk en kan worden uitbesteed aan specialisten. Maar de tekst van die boodschap is cruciaal. De meest gemaakte fout is het plaatsen van aannames, zoals een tekst als deze: “Ik weet uit ervaring dat leads genereren lastig is.” Dat is een aanname die vaak niet telt voor de ontvanger, waardoor je 1-0 achterstaat. Focus op wat jij biedt en niet op ongegronde aannames. Kortom…

5. Focus op jouw core in B2B LinkedIn Marketing

Jij mag misschien het eerste contact leggen, maar de beslissing om verder te gaan ligt in de handen van de ontvanger. Geef deze de ruimte om die beslissing zelf te maken. Omschrijf de core van wat je doet scherp en kort. En laat het daarbij met een boodschap zoals ‘mocht je meer willen weten, dan horen wij het graag’. Zelfs als er daarna gehapt wordt, raad ik je aan om vooral de prospect aan het woord te laten. Jouw core is duidelijk. Nu hun behoefte peilen.

B2B LinkedIn marketing is zeer effectief voor sales … als je de juiste indruk maakt en niet focust op sales. Omarm die paradox, en de leads zullen jouw kant opkomen.


  Bedankt!

  We nemen contact op binnen 1 werkdag.
  Wil je direct een afspraak maken?

  Plan je afspraak

  Aangemeld!

  Dank voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!
  Elke twee weken vind je marketing hacks, nieuws en meer in je mailbox.

  Maak een profiel
  Leer van de beste CMO’s!

  Luister naar onze HelloMasters podcast