UrbanGymGroup: agile marketing door creativiteit en community met CMO/CIO Barbara den Bak

HelloMasters is de marketing podcast van HelloMaaS, het Marketing as a Service platform. In onze podcast praten we met ‘movers en shakers’ uit de Nederlandse marketingwereld. Zo krijg jij inzicht in marketing, strategie en teams. Tune into HelloMasters via Apple Podcasts en Spotify!

Mensen zijn sportschool lid alsof het een cult is. Denk aan soulcycle of crossfit. De droom van iedere marketeer! Hoe bouw je zo’n engaged community? In deze HelloMasters podcast vertelt Barbara den Bak Chief Marketing en Innovation Officer van TrainMore/UrbanGymGroup haar geheimen. 

Urban Gym Group; TrainMore, HIGHSTUDIOS en Clubsportive

De naam zegt het al. De URBAN GYM GROUP is een stedelijke fitnessketen. Train je al bij Trainmore, Clubsportive of High Studios?  

TrainMore is de grootste. Met een speciaal concept: iedere keer als je sport, krijg je een euro terug. Clubsportive is een premium sportschool. High Studios is een boutique-formule waar je in 45 min met kleine klasjes cardio en krachttraining combineert. 

Tijdens de lockdown Is Urban Gym Group geswitched naar een multichannel concept; audio workouts, videolessen en buiten klasjes. Gelukkig zijn nu de studio’s en gyms weer open. 

Wie is de CMO/CIO van TrainMore/Urban Gym Group? 

Barbara den Bak is fitness ondernemer avant la lettre. Ze begon ooit in advertising maar bewoog snel naar de fitness wereld. Ze startte The Bootcamp Club, als eerste sportklassen in de buitenlucht. Het bedrijf groeide tot 200 locaties en ze verkocht het na 5 jaar. 

Na The Bootcamp Club reisde Barbara voor inspiratie naar de US. Terug in Nederland, vol met frisse ideeën, lanceerde ze High Studios. Dit bedrijf verkocht ze aan de Urban Gym Group waar ze nu leiding geeft aan Marketing en Innovatie. 

We spreken met Barbara over product market fit in fitness, community building, agile teams en natuurlijk de impact van Covid19. 

“Customer experience is het allerbelangrijkst. Ons doel is gewoon een top customer journey van a tot z”

Sneak peaks in deze HelloMasters podcast

In deze HelloMasters podcast vertelt Barbara over:

 • haar marketing team en waarom ze vooral met jonge mensen werkt
 • hoe Barbara cutting edge gym concepten ontwikkelt 
 • activatie ideeën voor marketing teams met weinig budget
 • agile marketing tijdens Covid19 lockdowns


  Bedankt!

  We nemen contact op binnen 1 werkdag.
  Wil je direct een afspraak maken?

  Plan je afspraak

  Aangemeld!

  Dank voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!
  Elke twee weken vind je marketing hacks, nieuws en meer in je mailbox.

  Maak een profiel
  Leer van de beste CMO’s!

  Luister naar onze HelloMasters podcast